چرا و چگونه باید «انتقام سخت» بگیریم؟-راهبرد معاصر
رئیس‌جمهور عازم قاهره شد رئیس‌جمهور فردا به مصر می‌رود تاجگردون: ۱۱ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی تخصیص یافت  بودجه ۱۴۰۴ به شورای نگهبان ارسال شد استاندار تهران: تعطیلی‌ها روزانه اعلام می‌شوند ربیعی: رئیس‌جمهور قانون حجاب و عفاف را در دستورکار شورای امنیت ملی قرار داد وکیل پرونده «کنسرت فرضی»: بازداشت پرستو احمدی در مازندران سخنگوی دولت: افزایش دو یا سه برابری بودجه نیرو‌های مسلح صحّت ندارد امام جمعه موقت تهران: هدف رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات است / جامعه جهانی برای توقف این رژیم به پا خیزد  واکنش صمصامی به گران سازی نرخ ارز؛ وزیر اقتصاد استیضاح شود + عکس اطلاعیه سپاه: شبکه ضد امنیت ملی در قزوین متلاشی شد بیانیه سپاه / آغاز دورانی نوین از پروسه شکست دشمنان امت اسلامی و غلبه جبهه مقاومت بر توطئه ترکیبی جبهه باطل سخنگوی دولت: اغلب بنزین تولیدی کشور مطابق با استانداردهای یورو ۴ است ابراهیم‌پور: مطالبات معلمان بازنشسته نیمه دوم ۱۴۰۰ در سال آینده پرداخت می‌شود آملی لاریجانی: در مجمع با شفافیت مخالف نیستیم، اشکال ما مساله خروج مجلس از حدود اختیارات خود بود
انتقام سخت برای شهید سپهبد سلیمانی؛ بخش دوم

چرا و چگونه باید «انتقام سخت» بگیریم؟

بعد از ترور ناجوانمردانه شهید سپهبد سلیمانی، شهید ابومهدی مهندس و هشت شهید دیگر جبهه مقاومت به دست تروریست‌های شرور آمریکای جنایتکار، خواست عمومی ملت ایران انتقام سخت است. علاوه بر خواست و اراده ملت ایران و ملت‌های منطقه، ابعاد راهبردی قضیه، ضرورت و لزوم «انتقام سخت» را تشدید می‌کند. بطور کلی «انتقام سخت» و «تنش زایی» بهترین راه رفع سایه تهدیدهای احتمالی از سر کشور است. به نظر می‌رسد جوشش خون شهید سپهبد سلیمانی، ریشه آمریکا در منطقه را خواهد کند.
میلاد خدائی؛ دبیر سرویس سیاسی
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۳ - ۱۸ دی ۱۳۹۸ - 2020 January 08
کد خبر: ۳۲۹۲۴
تعداد نظرات: ۱ نظر

چرا و چگونه باید «انتقام سخت» بگیریم؟

 

به گزارش راهبرد معاصر، انتقام سخت باید هوشمندانه، قاطع، متناسب و گسترده و البته نامتقارن باشد و میدان بازی را تغییر دهد. این انتقام سخت در روابط بین الملل بهترین و کارآمدترین ابزار برای جلوگیری از ایجاد جنگ و ایجاد بازدارندگی برای امنیت منطقه‌ای خواهد بود. در این شراط پاسخ قاطع نظامی امنیت آفرین و مانع از جنگ خواهد شد. 

در ادامه می‌توانید بخش دوم یادداشت تحلیلی چگونگی « انتقام سخت» را مطالعه کنید.  بخش اول یادداشت

 

گروه‌های محور مقاومت در منطقه به دنبال ایفای نقش خود در محور مقاومت

 در سده‌های گذشته رسم بر این بود که در گام نخست فرزندان، سپس اقوام و درنهایت قبیله، انتقام جنایتی را از دشمن می‌گرفتند. هر چند با ایجاد نظام حقوقی در کشورها و تغییر مناسبات بین‌المللی، این دادگاه‌های داخلی و بین‌المللی بودند که درباره جنایت‌ها تصمیم‌گیری می‌کردند. با وجود این، در چند سال گذشته و به‌ویژه با روی کار آمدن دونالد ترامپ در آمریکا، تمام آن نظام حقوقی به نوعی زیرسوال رفت. سران آمریکا مانند قبایل وحشی، جنایت می‌کنند و در این فضا انتظار برای احقاق حق توسط نهادهای بین‌المللی، کمی غیرعاقلانه به نظر می‌رسد. حالا پس از جنایت آمریکایی‌ها در به شهادت رساندن فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، عزم انتقام گرفتن از آمریکا در ایران و سایر کشورها قوت گرفته است. سردارِ شهید، سپهبد قاسم سلیمانی در مدت فرماندهی خود بر سپاه قدس، به دلیل ماموریت کمک به ملت‌های منطقه، ارتباطات وسیعی با گروه‌های سیاسی و نظامی منطقه داشت و بسیاری از این گروه‌ها بر اساس نظر و هدایت‌های او تشکیل شدند. حالا این دوستان علاوه‌بر ایران، اعلام کرده‌اند قطعا انتقام خون او را خواهند گرفت. این گروه‌ها شامل گروه‌های بسیج مردمی عراق، انصارالله یمن، سوریه، حزب‌الله لبنان، گروه‌های جهادی فلسطین و سایر گروه‌هایی هستند که در سراسر دنیا هوادار قاسم سلیمانی بودند. گروه‌هایی که برای گرفتن انتقام قاسم سلیمانی اعلام آمادگی کرده‌اند به هیچ وجه از نظر نظامی ناشناخته نیستند. اقدامات نظامی این گروه‌ها تاکنون باعث کشته شدن هزاران نظامی آمریکایی در منطقه به‌خصوص در عراق و لبنان شده است. از این نظر می‌توان گفت که این گروه‌ها سابقه روشنی در مبارزه با آمریکا و تحمیل هزینه به این کشور داشته‌اند.

همه‌ی گروه‌های عضو محور مقاومت و استکبار ستیز منطقه، از حزب الله لبنان تا حشدالشعبی عراق و انصارالله یمن و جهاد اسلامی فلسطین و حتی طالبان در افغانستان، خود را خون‌خواه شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی دانسته‌اند:

 

چرا و چگونه باید «انتقام سخت» بگیریم؟

 

حزب الله لبنان

«سید حسن نصرالله»، دبیرکل حزب الله لبنان در مراسم یادبود شهیدان سردار سلیمانی و ابومهدی مهندس ، شهادت سردار سلیمانی را آغاز مرحله و تاریخ جدید برای تمام منطقه دانست و گفت: هدف ما در مقاومت پاسخ به ریخته شدن خون سردار سلیمانی است. ایشان همیشه به من می‌گفت که سینه‌ام تنگ شده است و اشتیاق به شهادت دارم و می‌خواهم به برادران شهیدم و دوستانم که با هم زندگی و جهاد کرده‌ایم، برسم. اشتیاق زیادی برای رسیدن به شهادت داشت. او در نهایت به آرزوی خود رسید.

 دبیرکل حزب‌الله لبنان در اداه به فشارهای همه‌جانبه آمریکا علیه ایران برای تسلیم یا به زعم خودشان تغییر رفتار ایران اشاره کرد و گفت: آنها در درجه دوم به دنبال تغییر رفتار و تسلیم کردن و کنترل ایران بودند. آنها می‌خواستند یک برجام جدید را به ایران تحمیل کنند که همراه با یک «برجام موشکی» و یک «برجام منطقه‌ای» بود اما ایران تسلیم این موضوعات نشد. آنها  بازی فتنه داخلی، محاصره اقتصادی و تمامی بازی‌های سیاسی خود را به کار گرفتند تا فعالیت‌های ضد ایرانی خود را دنبال کند اما از تمامی اینها نتوانست بهره بگیرد لذا  نمی‌تواند در انتخابات آینده از این اهرم‌ها استفاده کند.

سید حسن نصرالله گفت که  این تنها یک ترور نبود،  بلکه آغازی از یک مرحله آمریکایی در منطقه است. آنها جنگ جدیدی را در منطقه آغاز کرده‌اند. آنها می‌خواهند معادلات منطقه را به هم بزنند و محور مقاومت را تضعیف کنند.  آنها می‌خواهند اعتماد از دست رفته متحدان خود را بازیابی کنند و شرایط خود را در انتخابات آینده بهتر کنند. آنها  البته جنگ را نمی‌خواهند چرا که جنگ یک ماجراجویی بزرگ است. اسرائیل در حال حاضر جنگ را نمی‌خواهد چرا که حتی در تعامل با غزه درمانده شده‌اند. ترامپ خودش میداند که این یک ماجراجویی بسیار بزرگ است. آنها چیزی کمتر از جنگ را می‌خواهند و  چیزی که به آن رسیدند، ترور نقطه مرکزی محور مقاومت است که همان حاج قاسم سلیمانی است.  چند هفته قبل ایشان پیش ما بود و من این موضوع را به ایشان گفتم. ایشان در سال نوی میلادی با من صحبت می‌کرد و من  به ایشان گفتم که آمریکایی‌ها هجمه وسیع رسانه‌ای ضد شما به راه انداخته‌اند. من گفتم که مطمئن باشید چیزی پشت این جنگ رسانه‌ای است. آنها می‌دیدند که هر جا می روند قاسم سلیمانی و نام سردار سلیمانی را در آنجا می‌شنود، در فلسطین، در لبنان و مقاومت لبنان، آزادسازی 2000 ، سال 2006، قدرت موشکی حزب الله، در سوریه  باز هم حاج قاسم سلیمانی را می‌دیدند. در طرح خود برای سلطه عراق و تکه کردن این کشور باز هم حاج قاسم سلیمانی را به عنوان مانع خود می بینند. در یمن قاسم سلیمانی را می‌بینند. در افغانستان قاسم سلیمانی را می بینند در هر گروه مقاوم و با مجاهدی که علیه آمریکا عملیات انجام می‌دهد قاسم سلیمانی را می‌بینند. اسرائیل می‌دانست که خطرناکترین مرد برای آنها قاسم سلیمانی است. او  فلسطین اشغالی را با موشک‌های خودش محاصره کرده است، اما با وجودی که او را خطر موجودیتی خود می‌دانند، جرأت ترور او را نداشتند. حاج قاسم همیشه در سوریه بود و آنها می‌دانستند که او کجا تردد می‌کند، اما خودشان جرأت ترور وی را نداشتند. حاج قاسم سلیمانی نماد وحدت و قدرت محور مقاومت بود و  لذا تصمیم به کشتن او گرفتند و تصمیم گرفتند که او را علنی به شهادت برساند.  اهداف زیادی پشت پرده این ترور علنی وجود دارد. وی  همچنین خطاب به نیروهای آمریکایی گفت که کمترین واکنش به اقدام آمریکایی‌ها در ترور حاج قاسم سلیمانی اخراج نیروهای آمریکایی از عراق است. این  تحلیل این بود که خیلی از آمریکایی‌ها آن را مطرح کرده‌اند و  این واقعیت جذب مشارکت مجاهدان و جریانهای سیاسی عراق  محقق نمی‌شود. حاج قاسم پشتیبان عراق بود و از سال 2003 تا 2011 به مردم عراق کمک کرد تا آمریکایی‌ها را  بیرون کنند. حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی مهندس عراق را از دست تروریست‌ها نجات دادند و خون این شهیدان باید عراق را به صورت کامل از دست آمریکایی‌ها خارج کند.

نکته آخر «قصاص عادلانه» این جنایت است. عوامل این جنایت مشخص هستند. کسانی که این جنایت را انجام داده‌اند باید تاوان بدهند. اگر آمریکایی‌ها شخصیت یا مرکزی غیر مرتبط با محور مقاومت را در ایران ترور کردند،  این یک تجاوز به ایران قلمداد می‌شود و مربوط به ایران بود،  اما حاج قاسم سلیمانی فقط یک ایرانی نبود،  بلکه شهید قاسم سلیمانی تمام محور مقاومت بود.  قاسم سلیمانی یعنی مقاومت فلسطین، لبنان، سوریه، عراق، یمن و مقاومت و هرکشوری که در آن رزمندگان شریفی وجود دارند. قاسم سلیمانی یک امت بود. ایرانی‌ها خودشان در این خصوص تصمیم بگیرند اما این موضوع چیزی از مسئولیت‌های ما کم نمی‌کند. من  به تمام احزاب و شخصیت‌ها در منطقه می‌گویم ایران از شما کمک نخواهد خواست. ایران به شما نمی‌گوید که چیزی را انجام بدهید یا نه. ایرانی‌ها خودشان تصمیم گیری می‌کنند. اراده شفافی در این رابطه دارند اما محورهای مقاومت نیز باید در این زمینه تصمیم‌گیری کنند که  چگونه باید با این موضوع  تعامل کنند.

اما هر گروهی می‌تواند در رابطه با قصاص عادلانه سردار شهید سپهبد سلیمانی تصمیم‌گیری کند و این تصمیم خود این محورها است.  ایران از شما و دوستانش و همپیمانانش چیزی نخواهد خواست،  حتی از کسانی که در طول این 40 سال به آنها کمک کرده است.  ایرانی‌ها امروز عزادار یکی از بزرگترین مردان خود هستند، اما چیزی از شما نمی‌خواهند، اما شما چگونه می‌توانید با این موضوع تعامل کنید؟ آیا فقط می خواهید عزاداری کنید و گریه کنید؟ این ترور فقط  ایران را هدف قرار نداد بلکه تمام منطقه و محور مقاومت را هدف قرار داد. آنها می‌خواهند در منطقه خدمت به منافع آمریکا و اسرائیل را به راه بیندازند، لذا همه ما در امت اسلامی باید به سمت قصاص عادلانه پیش برویم. وی تاکید کرد که  قصاص عادلانه به این معنی نیست که شخصیتی که هدف می‌گیرد، هم وزن  قاسم سلیمانی باشد، کفش سردار سلیمانی ارزشش از ترامپ بیشتر است. هیچ شخصی هم وزن قاسم سلیمانی نیست که بتوان او را قصاص کرد. قصاص عادلانه موجودیت نظامی آمریکا در منطقه است.

 

چرا و چگونه باید «انتقام سخت» بگیریم؟

پایگاه‌های نظامی آمریکا، ناوگان‌های نظامی آمریکا، هر افسر و سرباز آمریکا در منطقه،  ارتش آمریکا، اینها که حاج قاسم را کشتند باید تاوان بدهند و معادله این است. ما  با ملت و مردم آمریکا کاری نداریم. شهروندان آمریکا در خیلی از کشورها هستند اما کسی با این‌ها کار ندارد. اگر کسی آنها را هدف قرار دهد این موضوع خدمت به ترامپ است. جنگ ما و رویارویی و قصاص عادلانه ما مخصوص کسانی است که این جنایت را انجام داده‌اند. ارتش آمریکا اعلام کرده است که ما این کار را انجام داده‌ایم، لذا آنها در معرض هدف ما قرار دارند.‎ هدف ما مقاومت باید این باشد. پاسخ به خون سردار شهید سپهبد سلیمانی و حاج ابومهدی باید خارج کردن آمریکا از تمام منطقه باشد و اگر این هدف محقق شد که ان‌شاءالله محقق خواهد شد، در آن صورت آزادسازی قدس شریف و آزادسازی فلسطین و امت فلسطین و مقدسات ما در فلسطین رقم خواهد خورد.

وی تاکید کرد: ترامپ احمق و کسانی که  در اطراف او قرار دارند، نمی‌دانند که چه کاری انجام داده‌اند اما آینده نشان خواهد داد. من خطاب به آنها از ادبیات حضرت‌ زینب سلام‌الله‌علیها استفاده می‌کنم و می گویم:  شما نمی‌دانید چه خونی از ما ریخته‌اید و چه جگری از ما سوزانده‌اید؟ این خون عادی نیست. امروز قصاص عادلانه  قاسم سلیمانی، قصاص عادلانه عماد مغنیه، عباس موسوی، راغب حرب و  مصطفی بدرالدین و همه شهدای این امت است.

 

چرا و چگونه باید «انتقام سخت» بگیریم؟


انصارالله یمن

کشور دیگری که مقامات آن اعلام کرده‌اند باید با سرعت مستقیما به پایگاه‌های آمریکا حمله کرد، یمن است. گروه انصارالله یمن هم‌اکنون کنترل پایتخت این کشور را در دست دارد و دولتی به نام دولت نجات ملی در صنعا تشکیل داده است. روز جمعه بلافاصله پس از شهادت سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس دو تن از اصلی‌ترین اعضای انصارالله و دولت یمن نسبت به این اقدام واکنش نشان داده‌اند. «محمدعلی الحوثی»، عضو شورای‌عالی سیاسی یمن خواستار واکنش سریع و مستقیم علیه پایگاه‌های آمریکا در منطقه شده و آن را راه‌حل شرایط موجود دانست و از سوی دیگر «توفیق الحمیری»، مشاور وزیر اطلاع‌رسانی یمن نیز اعلام کرد محور مقاومت از جمله یمن برای پاسخ به تجاوز آشکار آمریکا آمادگی دارد. فهم توانایی‌های نظامی انصارالله کار سختی نیست. زمان زیادی از شاهکارهای عملیاتی این کشور علیه تاسیسات به‌شدت حفاظت‌شده عربستان سعودی و امارات نگذشته است. تنها چند ماه پیش بود که این کشور با به سخره گرفتن آخرین فناوری‌های پدافند هوایی آمریکا که در اختیار عربستان سعودی هستند طی سه عملیات در بازه‌های زمانی متفاوت و با استفاه از موشک‌های بالستیک، کروز و پهپاد تاسیسات حساس نفتی عربستان را مورد هدف قرار داد، سلسله عملیات‌هایی که در مورد اول تاسیسات نفتی «ینبع» در غرب عربستان، تاسیسات نفتی «البقیق» و «الخریص» در مرکز این کشور و آخرین حمله و شدیدترین آنها مورد هدف قرار دادن تاسیسات نفتی شرکت «آرامکو» در شمال شرقی خاک سعودی‌ها بود. انجام سه عملیات پرحجم و عمقی در سه سمت کشوری به وسعت دومیلیون کیلومتر مربع موضوعی قابل چشم‌پوشی نیست. یمن پیش‌تر نیز در سال 2018 فرودگاه به‌شدت حفاظت شده دبی را با پهپادهای انتحاری مورد هدف قرار داده بود.

 

چرا و چگونه باید «انتقام سخت» بگیریم؟


حشدالشعبی عراق

جز حزب‌الله لبنان و انصارالله یمن، مجموعه کارآزموده نظامی دیگری نیز در عراق وجود دارد. گروه‌های حشدالشعبی عراق با نیروهایی نزدیک به 400 هزار نظامی دیگر مجموعه‌ای است که گفته پاسخ عملیات‌های آمریکا را خواهد داد. این مجموعه هدف اصلی دو عملیات عمده آمریکا علیه مواضع کتائب حزب‌الله و همچنین اتفاق فرودگاه بغداد بوده است. اعضای اصلی این نیرو هم‌اکنون در حال سازماندهی صفوف خود برای آغاز عملیات پاکسازی نهایی عراق هستند. این گروه‌ها پیش‌تر نیز با انجام عملیات‌های گسترده علیه مواضع نیروهای آمریکایی این کشور را وادار کردند در سال 2011 به صورت رسمی به اشغال عراق پایان دهند اما با وجود این با انعقاد توافقی امنیتی با دولت بغداد توانستند مجوز حضور در برخی مناطق این کشور را به دست بیاورند. حشدالشعبی سیاست جدیدش را پایان چنین حضوری دانسته و اعلام کرده است به حضور نظامی آمریکا در عراق پایان خواهد داد.

 

چرا و چگونه باید «انتقام سخت» بگیریم؟

 

بعد از تصویب قانون اخراج نیروهای آمریکایی از عراق با رای پارلمان عراق، تصمیم حشدالشعبی و فرماندهان آن با پیوست سیاسی و قانونی همراه شده است. فرماندهان ارشد «حشد الشعبی» مثل «شیخ قیس خزعلی»، «هادی العامری»، «فالح فیاض»، «کلدانی»، «شیخ اکرم الکعبیم، «قاسم مصلح»، «ابوآلاء»، «شیخ حامد جزائری»، «شبل الزیدی»، «ابوزینب علامی» و ... از خون‌خواهی جدی حاج قاسم و اخراج نیروهای متجاوز و تروریست آمریکایی سخن گفته‌اند.

 

چرا و چگونه باید «انتقام سخت» بگیریم؟

 

«سیدمقتدی صدر» فرمانده «جیش المهدی» و «سرایا الخراسانی» هم با دستور برای تشکیل مجدد و انسجام «جیش المهدی» و «لواء یوم الموعود» خواستار اخراج آمریکایی‌ها شده و ترامپ را «کاباره زاده» و «وحشی» خطاب کرده است.

به عنوان نمونه شیخ قیس خزعلی فرمانده «عصائب اهل حق» گفت: «بهای شهادت حاج ابومهدی مهندس، اخراج آمریکا از عراق است اما بهای خون شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی، نابودی اسرائیل و آزادسازی قدس شریف است »

 

چرا و چگونه باید «انتقام سخت» بگیریم؟

 

گردان‌های حزب‌الله عراق: با انتشار بیانیه‌ای از نیروهای امنیتی این کشور خواستند تا از پایگاه‌های آمریکا در سراسر عراق فاصله بگیرند. فرمانده عملیات ویژه این گردان گفت: از برادرانم در دستگاه‌های امنیتی عراق می‌خواهم از عصر یکشنبه دست‌کم یک کیلومتر از پایگاه‌های آمریکا فاصله بگیرند. دستگاه امنیتی عراق باید اصول حفظ سلامت نیروهایش را رعایت کند و اجازه ندهد که خودشان را در برابر حمله، سپر انسانی قرار دهند.

 

چرا و چگونه باید «انتقام سخت» بگیریم؟

 

مقتدا صدر، رئیس جریان صدر عراق: مقتدی صدر با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در توئیتر شهادت سردار سلیمانی، ابومهدی المهندس و هم‌رزمانشان را تسلیت گفت و نوشت: من به‌عنوان مسئول مقاومت ملی عراق دستور می‌دهم همه نیروهای مبارز ازجمله «جیش‌المهدی» و تیپ «اليوم الموعود» فعالیت‌های خود را در راستای حفظ امنیت عراق از سر بگیرند.هدف قرار دادن شهید سپهبد سلیمانی از سوی استکبار جهانی، هدف قرار دادن جهاد، مقاومت و روحیه ملی‌گرایی ملت‌هاست، ولی این اقدام ذره‌ای از عزم ما برای جهاد کم نمی‌کند. از خداوند می‌خواهم منطقه را از خطر حفظ کند و عراق ما از خطرات و بلایا دور باشد.

جیش‌المهدی در سال ۲۰۰۷ میلادی به دستور صدر فعالیت‌های مبارزاتی خود را در عراق متوقف کرده بود.

 

چرا و چگونه باید «انتقام سخت» بگیریم؟

 

عصائب‌ اهل الحق: آن‌ها آماده گرفتن انتقام سخت هستند. شیخ قیس خزعلی، رئیس جریان «عصائب اهل‌الحق» که ازجمله شاخص‌ترین بازوهای حشدالشعبی به‌شمار می‌رود، اعلام کرد: همه مبارزان برای واکنش به حمله آمریکا که به شهادت سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس منجر شد، آماده باشند. وی در پیام خود آورده است: پاداش طبیعی (اقدامات مجاهدانه) شهید حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس شهادت و نتیجه حتمی جنایت آمریکا و اسرائیل خسران است. ریخته شدن خون شهید مهندس باعث زوال و پایان حضور نظامیان آمریکایی در عراق است و ریخته شدن خون شهید قاسم سلیمانی زوال و نابودی اسرائیل را رقم خواهد زد.

شیخ قیس خزعلی تأکید کرد: همه مجاهدان مقاومت باید آماده باشند که فتح نزدیک و پیروزی بزرگی در راه است که ممکن است مقدماتی لازم داشته باشد، ولی به شما وعده الهی را اطمینان می‌دهم که «إِنَّا لَنَنصُرُ رُسُلَنَا وَ الَّذِينَ آمَنُوا فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَيَوْمَ يَقُومُ الْأَشْهَادُ» (در واقع ما فرستادگان خود و كسانى را كه گرويده‌‌اند در زندگى دنيا و روزى كه گواهان بر پاى مى‌ ايستند قطعاً يارى مى‌‏كنيم).

 

چرا و چگونه باید «انتقام سخت» بگیریم؟

 

النجباء: موشک‌ها و سلاح‌ها برای پاسخ آماده است. «شیخ اکرم الکعبی» فرمانده نظامی جنبش مقاومت اسلامی نجباء در بیانیه‌ای شدیداللحن وعده داد که این جنبش انتقام خون شهیدان سردار سپهبد قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس، نایب رئیس تشکیلات حشدالشعبی  را خواهد گرفت. در این بیانیه آمده است: قافله جهادی که شهیدان بزرگ سلیمانی و المهندس آن را فرماندهی کردند، با هجرتشان متوقف نخواهد شد، زیرا هدف آن در راستای زوال پایگاه‌های شوم شما و دست‌نشانده‌ شما اسرائیل، ثابت خواهد بود. خون دو شهید بزرگ آتشی در دلمان شعله‌ور کرد که جز با به‌ خاک کشیدن بینی‌تان بر زمین آرام نخواهد گرفت. فرمانده نظامی نجباء تأکید کرد: چگونگی و زمان پاسخ را ما تعیین می‌کنیم و شما جز جهنمی که ما برایتان در غرب آسیا مهیا می‌کنیم راهی نخواهید داشت. از این رو موشک‌ها آماده و سلاح‌ها مسلح شده است و نیروها در آماده‌باش به سر می‌برند تا فرمان صادر شود و جهنمی برایتان به پا کنیم که سربازهای اشغالگرتان قبل از دوزخ در آن گداخته شوند. شما اشتباه کردید و این اشتباه برایتان گران تمام می‌شود. شما جنگی را انتخاب کردید که انتهای آن به دست شما نیست، بلکه آغاز آن پایان شما خواهد بود. «شیخ اکرم الکعبی»، دبیرکل «نجباء» همچنین با تأکید بر اینکه آمریکا از حماقت خود در ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس پشیمان خواهد شد، گفت: درد و حسرت ما از این واقعه به شور و خشم علیه دشمنان تبدیل می‌شود.

 

«علی الحسینی»، سخنگوی حشدالشعبی نیز گفت: ما خواهان هدف قرار دادن مواضع آمریکا در سراسر جهان، حتی تل‌آویو هستیم و از آن انتقام خواهیم گرفت. ده‌ها هزار شهادت‌طلب وجود دارد و بنده یکی از آن‌ها هستم که برای اجرای عملیات علیه آمریکایی‌ها در هر مکانی آماده‌ایم.

 

این سه ضلع حزب‌الله لبنان، انصارالله یمن و حشدالشعبی عراق در مجموع دارای نزدیک به نیم میلیون نیروی مسلح هستند و سوابقی چند دهه‌ای در مبارزات مستمر دارند. حزب‌الله لبنان تنها در یک فقره 18 سال نبرد را پشت سر گذاشته و گروه‌های مقاومت عراق از سال 2003 تا 2011 هزاران آمریکایی را به کام مرگ کشانده و انصارالله یمن نیز از سال 2005 درگیر جنگ‌های دامنه‌داری با رژیم دیکتاتوری علی عبدالله صالح تا سال 2012 بوده و هم‌اکنون نیز درگیر جنگ با ائتلاف عربی-غربی از سال 2015 است، اما در عین حضور در نبرد توانایی‌های تهاجمی خود را به‌شدت افزایش و تعداد زیادی از کشورهای عربی و غربی مانند قطر، کویت، اردن، مصر، فرانسه، بریتانیا و آمریکا را از جنگ یمن فراری داده است.

 

چرا و چگونه باید «انتقام سخت» بگیریم؟

 

گروه‌ها و جنبش‌های مقاومت فلسطینی

سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در دورانی که بخش‌های وسیعی از عراق و سوریه هدف تاخت و تاز تروریست‌های تحت حمایت آمریکا و متحدانش قرار گرفته بود، توانست با سامان دادن به جنبش‌های مردمی در این دو کشور نقش مهمی در مبارزه با گروه‌های تروریستی به‌ویژه داعش و آزادسازی شهرهای عراق و سوریه ایفا کند. این شهید والامقام از پیشتازان حمایت از ملت فلسطین و مقاومت مشروع آنها بر ضد اشغالگری بود و در پی شهادت ایشان، مردم غزه و گروه‌های مقاومت را اندوه وغم ناشی از فقدان این حامی واقعی ملت فلسطین و مقاومت فراگرفت.

گروه‌ها و جنبش‌های مقاومت فلسطینی تاکید کرده‌اند شهید سپهبد قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس مسئول مستقیم حمایت از جنبش‌های مقاومت بود. گروه‌های ملی و اسلامی فلسطین مجلس ترحیم و سوگواری برای شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی را در میدان سرباز گمنام در مرکز شهر غزه برگزار کردند که شمار زیادی از فرماندهان گروه‌ها و قشرهای مختلف مردم فلسطین در این شرکت کردند.

شرکت‌کنندگان در این مراسم گفتند که در کنار جمهوری اسلامی ایران هستند، آنها به ملت ایران و امت عربی و اسلامی تسلیت گفتند و بر گرفتن انتقام خون شهید سلیمانی تاکید کردند.

جنبش جهاد اسلامی: « احمد المدلل» از رهبران جنبش جهاد اسلامی تصریح کرد سپهبد قاسم سلیمانی مسئول مستقیم حمایت نامحدود از مقاومت فلسطین و ناظر بر کمک‌های نظامی و لجستیکی به گروه‌های فلسطینی بود.

المدلل خاطر نشان کرد قدرت مقاومت نظامی که تمام شهرهای اسرائیلی را در هم می‌کوبد، نتیجه حمایت مستمر فرمانده سلیمانی از فلسطین به مدت بیش از بیست سال هماهنگی و ارتباط با فرماندهان فلسطینی بود.

وی تصریح کرد ترور شهید سپهبد سلیمانی، سبب افزایش اصرار و چنگ زدن ما به جنبش‌های مقاومت بر ضد قدرت‌های استکباری است و جنبش‌های مقاومت به خون شهدای خود وفادار خواهند ماند.

المدلل در ارتباط با روند عادی سازی روابط از سوی رژیم‌های عربی با اشغالگران اظهار داشت ایالات متحده آمریکا برای سرقت ثروت‌ها و امکانات امت عربی و اسلامی آمده است و شرم آور است که برخی پایتخت‌های عربی، دستان خود را به روی محور شرارت غربی دراز کنند و نظامیانشان را برای کشتار ملت‌هایمان مستقر کنند.

جنبش حماس: «اسماعیل رضوان» از رهبران جنبش مقاومت اسلامی فلسطین(حماس)،‌ تصریح کرد جنایت ترور شهید سپهبد سلیمانی بر وحدت ملت‌های مخالف ایالات متحده آمریکا تاکید می‌کند، کشوری که وطن‌های عربی و اسلامی را غصب کرده است. رضوان با محکوم کردن جنایت ترور شهید قاسم سلیمانی خاطر نشان کرد شهادت سپهبد سلیمانی، ضایعه بزرگی برای فلسطین و مقاومت به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه، واشنگتن در محاسبات خود در ترور سلیمانی مرتکب اشتباه شد، تصریح کرد جنبش‌های مقاومت همچنان به حرکت در مسیر فرماندهان شهید تا آزادسازی فلسطین ادامه خواهند داد.

گردان‌های صلاح الدین ناصر: «ابومجاهد» سخنگوی گردان‌های الناصر صلاح  الدین هم تاکید کرد ملت فلسطین، عملیات بزدلانه ترور فرمانده سپهبد سلیمانی را محکوم می‌کنند. وی بر نقش این فرمانده بزرگ در حمایت از جنبش‌های مقاومت در تمام جبهه‌ها تاکید کرد.

ابومجاهد پیامی هم برای جهانیان ارسال کرد مبنی بر اینکه مشارکت مردم و گروه‌های غزه در این مراسم بیانگر وفاداری به خون شهیدان است و اینکه خون شهید سپهبد سلیمانی هرگز هدر نخواهد رفت.

جبهه مردمی: «ماهر مزهر» عضو کمیته مرکزی جبهه مردمی فلسطین تصریح کرد ترور فرمانده شهید سلیمانی، بیانگر شکست بزرگ محور شرارت به سرکردگی آمریکا در نابودی روح مقاومت است. وی افزود شهادت سپهبد سلیمانی تنها سبب افزایش اراده، عزم و مبارزه برای ادامه راه رویارویی با اشغالگران اسرائیلی خواهد شد. مزهر خاطر نشان کرد محور مقاومت بر واکنش سخت و کوبنده به جنایت ترور شهید سپهبد سلیمانی بر ضد منافع آمریکا در منطقه مصمم است.

 

جبهه دموکراتیک: «طلال ابوظریفه» عضو دفتر سیاسی جبهه دموکراتیک هم با محکوم کردن عملیات بزدلانه آمریکا در ترور شهید سپهبد سلیمانی تصریح کرد ایالات متحده آمریکا با ترور شهید سپهبد قاسم سلیمانی، حاکمیت عراق را نقض کرد که قوانین بین المللی آن را ممنوع اعلام کرده است. ابوظریفه خواستار اتحاد و یکپارچگی گروه‌های مقاومت در منطقه عربی در رویارویی با خطرات طرح آمریکایی و استفاده از تمام ابزارها در این راه شد که می‌تواند راه را به روی آزادسازی فلسطین بگشاید.

جنبش المجاهدین: «مومن عزیز» عضو دفتر سیاسی جنبش المجاهدین فلسطین هم با تسلیت به ملت و رهبری معظم جمهوری اسلامی ایران به مناسبت شهادت این فرمانده بزرگ تصریح کرد هدف ترور کاروانی که شامل فرماندهان ایرانی و عراقی بود، هدف قرار دادن ریشه‌های مقاومت و نه اشخاص بود. وی خاطر نشان کرد گزینه مقاومت و جهاد تا آزادسازی فلسطین ادامه خواهد یافت.

جبهه خلق، فرماندهی کل: «لؤی القریوتی» از مسئولان جبهه خلق، فرماندهی کل هم اظهار داشت هدف از عملیات ترور شهید سپهبد سلیمانی متوقف کردن قطار کمک‌ به محور مقاومت است. القریوتی تصریح کرد مقاومت فلسطین به خون شهدایمان و گرفتن انتقام آنها وفادار خواهد بود و شهید سپهبد سلیمانی هم نقش برجسته‌ای در حمایت از جنبش‌های مقاومت بر ضد اشغالگران اسرائیلی ایفا کرد.

 

مقاومت مردمی: «خالد الازبط» سخنگوی مقاومت مردمی فلسطین هم بر وفاداری به جمهوری اسلامی ایران و ایمان به توانمندی‌های مقاومت تاکید کرد و گفت ترور شهید سپهبد سلیمانی، هرگز توانمندی‌های مقاومت را تضعیف نخواهد کرد و ما به تماس و هماهنگی با ایران در مقابله با محور شرارت ادامه خواهیم داد.

 

شرکت‌کنندگان در خیمه عزا: «ابوالنورس کراز» از شرکت کنندگان در خیمه عزا و مراسم بزرگداشت شهید سلیمانی گفت این خیمه عزا در همبستگی با خون فرمانده، حاج قاسم سلیمانی و شهدای فلسطین برپا شده است. فرمانده سلیمانی از ملت مظلوم و ستمدیده فلسطین در طول دوران مبارزه‌اش بر ضد استعمار حمایت کرد. وی خاطر نشان کرد شهید سپهبد سلیمانی، نقش پدر مهربان را برای ملت‌های مظلوم و ستمدیده که در معرض سرکوبگری استکبار غربی قرار دارند، ایفا کرد.

«ابوابراهیم ابو شرار» از شهروندان فلسطینی بر وفاداری به خون شهیدان و ادامه مقاومت بر ضد اشغالگری و ظلم و ستم تاکید کرد. این شهروند فلسطینی گفت شهید قاسم سلیمانی در کنار مسئله فلسطین بود و در سایه خیانت‌ها و توطئه‌های آمریکایی و صهیونیستی و برخی رژیم‌های رسمی عربی از فلسطین حمایت کرد.

 

چرا و چگونه باید «انتقام سخت» بگیریم؟


چرا باید تهدید گروه‌های محور مقاومت را جدی گرفت؟

سوالی که بلافاصله برای بسیاری پیش می‌آید این است که آیا حزب‌الله، انصارالله، حشدالشعبی و گروه‌های مقاومت فلسطینی می‌توانند آمریکا را مستقیما مورد هدف قرار دهند؟ سابقه این پروه‌ها نشان می‌دهد آنها پیش از امروز نیز بارها با آمریکا جنگیده‌اند و سرباز و حتی مقام آمریکایی را به کام مرگ کشانده‌اند. جز این موارد این گروه‌های نظامی سابقه چندین دهه جنگ مستمر در چندین جبهه با چند کشور پیشرفته، ثروتمند و پرجمعیت را داشته‌اند و آنها را نیز شکست داده‌اند. نکته مهم آنکه طولانی بودن جنگ‌های گروه‌های مقاومت نه‌تنها برای آنها فرسایشی نشده، بلکه در طول هر جنگی به جای تضعیف به قدرت پیشین خود افزوده‌اند. سطور بالا نوشته شده‌اند تا همگان متوجه معنای دو فراز از پیام‌های هوشمندانه رهبر معظم انقلاب به مردم و دشمنان بشوند. ایشان ضمن آنکه گروه‌های مقاومت را خونخواه سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس دانسته‌اند، در توئیتی معنادار که توسط حساب کاربری ایشان در توئیتر منتشر شد، نوشتند: «بسم الله الرحمن الرحیم»، معنای این توئیت حالا با ابراز آمادگی بالای گروه‌های مقاومت برای پاسخ‌دهی مستقیم آنها به آمریکا و متحدانش نباید برای کسی دارای ابهام باشد. آنطور که برخی‌ها گفته‌اند مقام معظم رهبری این توئیت را پس از دریافت پیشنهاد هتاکانه از آمریکایی‌ها درباره معامله منتشر کرده‌اند. توئیت شدن این مطلب نشان داد سیاست محور مقاومت رد هر گونه معامله و تعیین سرنوشت در معادلات میدانی است.

 

چرا و چگونه باید «انتقام سخت» بگیریم؟

 

کدام یک از تاسیسات آمریکا احتمال دارد مورد هدف قرار بگیرند؟

آمریکا در 12 کشور منطقه خاورمیانه دارای پایگاه‌های نظامی است که در مجموع 54 هزار سرباز این کشور در آنها مستقر هستند. هزینه‌های نظامی آمریکا در خاورمیانه 150 میلیارد دلار است که یک‌پنجم بودجه 750میلیارددلاری وزارت دفاع این کشور را در بر می‌گیرد. آمریکا در عراق دارای 12 پایگاه اصلی است که بنابر آمارهای رسمی 5400 نظامی در آنها مستقرند، اما منابع آگاه تعداد نظامیان آمریکایی در عراق را بسیار بیشتر از این تعداد می‌دانند. آمریکا تنها 16 هزار محافظ مسلح را در سفارت خود در بغداد مستقر کرده است که آمریکا آنها را جز نیروهای نظامی به حساب نمی‌آورد. این کشور همچنین در 12 ناحیه از شرق و شمال سوریه دوهزار سرباز مستقر کرده است. همچنین تعداد سربازان آمریکایی در اردن سه‌هزارنفر و در رژیم صهیونیستی 3500 نفر هستند. آمریکا در کویت نیز هشت پایگاه در اختیار دارد که بین 10 تا 15 هزار سرباز در آنها مستقر هستند. ترکیه نیز دو پایگاه اینجرلیک و ازمیر را در اختیار 1500 سرباز آمریکایی قرار داده است. بحرین که میزبان پایگاه ناوگان پنجم دریایی آمریکاست یک پایگاه دریایی و دو پایگاه هوایی را در اختیار هفت‌هزار سرباز آمریکایی قرار داده است. امارات نیز مانند بحرین یک پایگاه دریایی و دوپایگاه هوایی را به آمریکا واگذار کرده تا این کشور پنج‌هزار سرباز خود را در آنها مستقر کنند. کشور کوچک قطر اما میزبان بزرگ‌ترین پایگاه هوایی آمریکا در منطقه است. پایگاه هوایی العدید 11 هزار نظامی آمریکایی را در خود جای داده و مرکز فرماندهی هوایی این کشور در خاورمیانه است به‌گونه‌ای که گفته می‌شود پهپادی که در ترور سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس نقش داشته از این پایگاه برخاسته است.آمریکا همچنین در هرکدام از کشورهای عربستان سعودی و عمان پنج پایگاه نظامی دارد.

 

چرا و چگونه باید «انتقام سخت» بگیریم؟


پایگاه‌ها و سران ارشد آمریکایی را با چه سلاح‌هایی می‌توان هدف گرفت؟

تقریبا تمام این پایگاه‌ها که در غرب آسیا مستقر هستند در تیررس راکت‌ها، موشک‌های بالستیک، موشک‌های کروز، پهپادها و حتی یگان‌های زمینی و توپخانه‌ای حزب‌الله، انصارالله و حشدالشعبی قرار دارند. این مساله اما به معنای آن نیست که این پایگاه‌ها تنها مورد حمله این سه گروه قرار خواهند گرفت و از پاسخ مستقیم ایران در امان خواهند بود، بلکه به این معناست که قطعا این پایگاه‌ها جزء اهداف مورد بررسی گروه‌های مقاومت در منطقه قرار دارد و ایران ممکن است ضمن پاسخ و انهدام پایگاه‌های منطقه‌ای آمریکا به تحرکات نظامی فرامنطقه‌ای نیز دست بزند. ایران دارای موشک‌های بالستیک و کروزی با برد بیش از 2500 کیلومتر است که اغلب به دلیل کاهش سطح تنش‌ها برد عملی و گاهی اعلامی‌شان در این محدوده عنوان شده است. یکی از راه‌های افزایش برد موشک‌های بالستیک کاهش درصدی از میزان وزن کلاهک آن است به‌گونه‌ای که برد موشک‌های بالستیک ایران با کلاهک‌های متعارف دو تنی می‌توانند با کاهش وزن به مرز برد چهارهزار کیلومتری نیز دست پیدا کنند. ایران همچنین برد موشک‌های کروز خود را 2500 کیلومتر اعلام کرده است. ابعاد چنین موشک‌هایی بسیار کوچک‌تر از موشک‌های بالستیک هستند که قدرت تحرک بالایی به آنها می‌بخشد، از سوی دیگر شلیک آنها به دلیل پرواز در سطح زمین مانند موشک‌های بالستیک که به آسمان می‌روند قابل شناسایی نیست. از طرفی دیگر این موشک‌ها بسیار ارزان‌تر و دقیق‌تر از موشک‌های بالستیک هستند. ایران با افزایش برد موشک‌های بالستیک یا انتقال آنها می‌تواند دست به حملاتی مرگبار علیه تاسیسات نظامی بزند یا در حین حضور افراد عالی‌رتبه آمریکایی در کشورهای فرامنطقه‌ای آنها را مورد حمله قرار دهد؛ حملاتی که با توجه به مسلح بودن ایران به پهپادهای دوربرد دور از دسترس نیستند.

 

چرا و چگونه باید «انتقام سخت» بگیریم؟



پاسخ در خاک آمریکا

پمپئو پس از اتفاقات فرودگاه بغداد و آغاز زمزمه‌های پاسخ ایران و محور مقاومت در پاسخ به برخی خبرنگاران گفته بود هرگونه پاسخ احتمالی خاک اصلی آمریکا را شامل نخواهد شد، بلکه تنها محدود به خاورمیانه خواهد شد و نباید نگران بود. گاهی برخی نگرانی‌ها بی‌مبنا هستند و گاهی اوقات نگران نبودن‌ها می‌توانند بی‌اساس باشند. آمریکایی‌ها با رجوع به گذشته و دهه 1980 می‌توانند ده‌ها عملیاتی را به یاد بیاورند که در ورای مرزهای منطقه‌ای خاورمیانه در دیگر مجموعه‌های جغرافیایی علیه دشمنان محور مقاومت صورت گرفتند. اگر در دهه 1980 این مناطق مانند اروپا در دسترس گروه‌های مقاومت مردمی قرار داشتند، چرا باید چهاردهه بعد و با قدرتمندتر شدن آنها این دسترسی‌ها شامل آمریکا نشود؟ نگاه انداختن به فناوری‌ها و سبک جدید حملات در دسترس مانند حملات سایبری پهپادی و همچنین مشاهده مجدد ابعاد پهپادهای حمله‌کننده به آرامکو می‌تواند راهگشای پمپئو در امکان وقوع حملات انتقام‌جویانه در خاک اصلی آمریکا باشد. مبنا در نبرد آینده این است اگر در منطقه امنیتی نباشد آمریکا نه‌تنها در منطقه، بلکه در خاک اصلی خود نیز امنیت نخواهد داشت. در نبردهای امروز زیرساخت‌های سایبری دشمن هدف مناسبی برای تخریب جبهه و وجه داخلی یک کشور هستند. در رویارویی محور مقاومت و آمریکا به دلیل شبکه‌ای بودن اکثر زیرساخت‌ها در این کشور در صورت هرگونه حمله سایبری این واشنگتن خواهد بود که بیشترین آسیب را خواهد دید. حملات سایبری می‌توانند ایستگاه‌های قطارهای نظامی، پروازهای نظامی و کارخانه‌های تولید تسلیحات آمریکا را دربر بگیرند. اینها تمام احتمالاتی هستند که وزیر امور خارجه آمریکا می‌تواند آنها را در نظر بگیرد.

 

«تنش زایی» برای «تهدید زدایی»

بعد از ترور ناجوانمردانه شهید سپهبد سلیمانی، شهید ابومهدی مهندس و هشت شهید دیگر جبهه مقاومت به دست تروریست‌های شرور آمریکای جنایتکار، خواست عمومی ملت ایران انتقام سخت است. علاوه بر خواست و اراده ملت ایران و ملت‌های منطقه، ابعاد راهبردی قضیه، ضرورت و لزوم «انتقام سخت» را تشدید می‌کند. بطور کلی «انتقام سخت» و «تنش زایی» بهترین راه رفع سایه تهدیدهای احتمالی از سر کشور است. باید دید در نهایت چه می‌شود. جوشش خون شهید سپهبد سلیمانی، ریشه آمریکا در منطقه را می‌کند یا حذف فیزیکی فرمانده محور مقاومت در منطقه، آمریکا را به اهداف راهبردی خود در منطقه می‌رساند. باید منتظر بود.

 

 

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
محمدرضا کیانفر
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۱۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۸
0
0
زینب سلیمانی گفت: عمویم سید حسن نصرالله انتقام پدرم را می‌گیرد.

خانم سلیمانی،
کینه‌جویی شایسته شما نیست زیرا زینب کبری با اینکه اکثر عزیزانش پیش چشمش قتل عام شدند هیچگاه راضی به انتقام نشد بلکه با منطق یزیدیان را وادار به ندامت کرد.

سرور گرامی،
تنها راه نجات کشور اتحاد ماست که هم‌صدا جمهوری اسلامی را تشویق به انجام دو فوریت نماییم:
1- مذاکره با آقای ترامپ برای دفع تهدیدات خارجی،
2- به رسمیت شناختن حق آزادی بیان مصوب قانون اساسی جهت حل مشکلات داخلی،
با تشکر از توجه شما،
تحلیل های برگزیده